Learning assessment

Lesson 3 (M7)

Let's see what you really learned in this class? This assessment is important for you to have effective learning, so you will only be able to attend the next class after passing this test. You must score at least 3 points to move forward. Come on! You can do it!

(1) Churrasco, chimarrão, vinho e arroz de carreteiro são típicos da região:

A) norte
B) centro-oeste
C) sudeste
D) sul
E) nordeste

(2) O vinho brasileiro é produzido por descendentes de:

A) alemães
B) italianos
C) portugueses
D) japoneses
E) holandeses

(3) A feijoada é um prato típico brasileiro que foi criado por:

A) portugueses
B) japoneses
C) escravos afrianos
D) escravos indígenas
E) imigrantes holandeses

(4) Uma iguaria típica de Minas Gerais é:

A) churrasco
B) feijoada
C) carreteiro
D) pão de queijo
E) pizza

(5) O acarajé é um prato típico de qual estado brasileiro:

A) Minas Gerais
B) Bahia
C) Acre
D) Ceará
E) Mato Grosso